TEKSTI: JANI PETTERI UHRMAN
jani.uhrman(a)lahenajat.fi


Lauantaina juhlitaan Lahdessa odotettuja avajaisia, kun pitkään tyhjillään ollut legendaarinen Hämeenkatu 16:n liiketila saa uuden ilmeen H16 -liveklubin ja Saha-ravintolan muodossa.

Hämäri 16 ei ole mikä tahansa paikka, vaan siihen kytkeytyy runsain mitoin muistoja nimenomaan niiden ikäluokkien keskuudessa, jotka ovat tänä päivänä uuden musaklubin kohderyhmää. Mainittakoon liikepaikan 1990- ja 2000-lukujen keskeisimpinä toimijoina Club 16, Domino, Lemon ja Diva. Clubin ja Dominon välissä paikalla yritti hetken aikaa myös eläväisen musiikin areena Kare, joka kuitenkin poistui yhtä vähin äänin kuin oli tullutkin. Myöhemmin 2000-luvulla tämä huvielämän keskus on päässyt kuihtumaan, ja on ollut tyhjillään  jo pidemmän aikaa.

Kaikki saman katon alla

Nyt  paikkaan on puhaltamassa uutta henkeä Resto & Rante Oy, ja kaupungin liveklubien kartalle piirretään uusi kiintopiste, H16. Resto & Ranten taustoilla häärää Summer Upinkin tiimoilta tutut Martin Mustonen ja Oskari Hakala. Nämä nimet antavat odottaa paikalta jotain hienoa ja erityistä.
H16 vetää sisuksiinsa 700 musadiggaria. Paikka pyrkii tarjoamaan ihmisille kokonaisvaltaisen kokemuksen, jossa voi nauttia ruoasta, juomasta ja livemusiikista kätevästi ja viihtyisästi saman katon alla.

Apulanta tähdittää avajaisia

Lauantaisen avajaisillan artisti ei esittelyitä kaipaa. Lavalle nimittäin kapuaa heinolalaislähtöinen Apulanta, joka on vuosien saatossa noussut ehdottomasti maamme kärkiartistien rintamaan. Niin sanottua ykkösketjua on H16:ssa tarjolla kautta linjan, sillä kevään ja kesän artistikattauksesta löytyy muun muassa sellaisia nimiä kuin Jari Sillanpää, Haloo Helsinki ja Eppu Normaali.

Lahessa liveä lavealla rintamalla

Kevyen livemusiikin tarjonta on noussut viime vuosina Lahdessa aivan uudelle tasolle. Torven, Tirran ja Finlandia-klubin rinnalle on noussut Möysä, Katu-klubi, Brygga ja Pikku Hanhi levittämään elävän musiikin evankeliumia. Nyt H16:n aukeamisen myötä voisi sanoa, että jokaiselle rupeaa löytymään jo varmuudella jotain.

Lauantaina 18.2. saadaan kaupunkiin siis uusi liveklubi, baari ja ruokaravintola, kaikki saman katon alla. Lavalle nousee Apulanta.


H16 FACEBOOKISSA
H16 VERKKOSIVUT
PIZZA & BAR SAHA VERKKOSIVUT


Julkaistu 16.02.2017 Lahen Ajat kaupunkimediassa

Hämeenkatu 16 herää henkiin