Jani Petteri Uhrman – ihminen


Lahti, jalkapallo, liikunta, pitkä, suomalainen, eksoottisen tumma, lievästi hyppyrinenäinen… siinä muutamia pinnallisia labeleita, joita itselleni tuntemattomat ihmiset saattavat otsaani lätkiä. Haluan kuitenkin uskoa, että kun ihmiset oppivat minut tuntemaan, pystyvät he määrittelemään minut sosiaalisena ja rakkaudellisena ihmisenä, jolla on aina intoa ja draivia suunnitella uusia asioita ja viedä niitä myös eteenpäin.

Kirjallisen sisällön tuottaminen on minulle intohimo. Se on seurannut minua elämäni jokaisessa vaiheessa. Välillä sen merkitys on ollut suurempi, välillä kirjailu taas on jäänyt hektisessä hälinässä enemmän taka-alalle. Vuosirenkaiden karttuessa kirjoittamisesta on kuitenkin tullut yhä tärkeämpi kulmakivi elämässäni, niin ammatillisesti kuin myös arkeen happea tihkuttavana henkireikänä.

Kirjoittamisen lisäksi viihdyn erityisesti futiskentällä pelaajana ja junnujen valmentajana, tenniskentällä, korisukkaa pölistämässä sekä kylpytakki päälläni Brazilian Jiu Jitsussa. Olen lyhyen kamppailulajihistoriani saatossa huomannut olevani BJJ:ssä niin huono, että tämän tatamishakin parissa riittää haastetta varmasti vielä pitkäksi toviksi. En tietysti muissakaan lajeissa mikään varsinainen jeesus ole, vaikka välillä niin luulen luulevani.

Musiikki on tärkeää. En itse kykene saamaan kaunista ääntä ulos kuin mankasta, mutta sieltä mieluusti sitä kuuntelenkin. Ja livenä tietty. Kaikki on parasta paikanpäällä. Syntymähetkeni etääntyessä yhä kauemmas preesensistä en ole enää suhtautunut  jyrkän puritaanisesti mihinkään yksittäiseen musagenreen. Ennen keskityin lähinnä vain metalli-, punk- ja rap-musiikkiin, nykyään kuuntelen vain hyvää musaa.

Pidän ihmisistä. Varsinkin omista läheisistäni pyrin pitämään mahdollisimman hyvää huolta. Toki vankkumattomana altruistina toivon kaikille hyvää. Myös niille, jotka eivät minulle sitä toivo.

Halutessaan minuun saa yhteyden sähköpostitse, puhelimitse tai erilaisia sosiaalisen median kanavia myöten. Tästä tarkemmin YHTEYSTIEDOT -sivulla.