Aika korulauseiden…

 

Sitä näyttäisi taas olevan monenlaista kaikkien alojen erikoisasiantuntijaa liikenteessä, tai on ollut jo jonkin aikaa. Joku oikoo ongelmat, joku lupasi rakentaa pilvilinnan, yksi pelastaa talouden ja toinen kulttuurin.
Oikoteitä onneen on tarjolla, ja se on varmasti varsin hyvä asia. Ehkä maailma pelastuu ja Lahtikin siinä ohessa.

Kyse on kokonaisuudesta

Olen kuluvan valtuustokauden aikana oppinut paljon. En likimainkaan kaikkea, mutta ymmärrykseni kaupunki -kokoluokan yksikön toimivuudesta on kasvanut huomattavasti. Kyse on kokonaisuudesta, josta jokaisen ei voi tietää kaikkea. Kaikesta on kuitenkin tieto olemassa ja asioista voi ottaa selvää. Ennen kaikkea Lahden kokoinen kaupunki on niin suuri ja hitaasi kääntyvä laiva, että yhden kohteen torpedot kääntyvät lopulta moukaroimaan aluksen omaa runkoa.

En esitä olevani täydellinen vaihtoehto oikeastaan mihinkään, sillä täydellinen ja täydellisyys on saavuttamatonta… utopiaa. Olen kuitenkin edelleen valmis käyttämään runsaasti aikaani, tarmoani, kokemustani ja osaamistani yhteisten asioiden edistämiseen. Kaikki tämä tapahtuu kotikaupunkirakkauden tiukalla kärjellä, nyt vaan neljä vuotta kokeneempana kuntapäättäjänä.

Hyviä tekijöitä tarjolla

Ensisijaisesti olen tietenkin veronmaksaja sekä äänioikeutettu, ja minulle tärkeintä on se, että ”mäellä” on paras mahdollinen hahmogalleria viemässä Lahtea eteenpäin. Ihmisiä, jotka ymmärtävät yhteisen edun olevan egotrippailua tärkeämpää. Kuluvan valtuustokauden aikana olen ilokseni saanut tutustua moneen osaavaan, energiseen, edistykselliseen ja mukavaan henkilöön, jotka oikeasti omaavat kompetenssia toimia yhteisten asioiden eteen.  Meillä on oikeasti mahdollisuus olla hyvissä käsissä näiden vaalien jälkeen.

Lahti saa arvoisensa päättäjät: ota selvää

Yksi asia, johon kannustan kaikkia lahtelaisia ennen äänestyskoppiin astelemista:
ottakaa selvää teitä kiinnostavista ehdokkaista. Kuka siellä kärkevimmän somekommentin takana lymyää. Jos nyt ollaan muutenkin aktiivisia kertomaan itsestä, niin varmasti lyhyt puhelu tai vaikka sähköposti ei ole liian suuri ponnistus. Esimerkiksi parin minuutin puhelinkeskustelu tai pari vähän kattavampaa kysymystä jossain sähköisissä viestimissä antavat jo hieman vihiä siitä, millainen henkilö on kysymyksessä.

Itse vastaan mieluusti kaikenlaisiin kysymyksiin, joten kysy rohkeasti, mikäli jokin mietityttää tai arveluttaa. Kyllä me hyvä ehdokas sinullekin löydetään. Jos se ei löydy minusta, niin voin kyllä mielelläni suositella hyviä tekijöitä, puoluekirjoihin tai muihin ulkoisiin kriteereihin katsomatta.

Kannattaa muistaa, että tässä kasataan nyt sitä porukkaa, joka seuraavan neljän vuoden ajan ohjastaa Lahtea eteenpäin. Siinä missä demokratia on suuri mahdollisuus, niin kääntöpuolelta siihen liittyy myös pieni uhka. Ja kuten monissa muissakin yhteiskuntamme ongelmissa, sen sytytysnesteenä toimii tietämättömyys.

Oi Lahti on!